01
Fietsen in de Vogezen…
een fietsavontuur dicht bij huis !

Fietsen in de Vogezen

Het Massief van de Vogezen is gekend voor zijn ronde bergtoppen, ballons genoemd. Les Hautes Vosges, zoals ze in Frankrijk zeggen, ligt tegen de Duitse en Zwitserse grens en is een fietsparadijs voor fietsers van alle fietsniveaus.

Fietsvakanties

Wij organiseren fietsvakanties, inlusief bagagevervoer, in de Hoge Vogezen. Voor het overnachten kies je tussen hotels, chambres d’hôtes of campings. Elke dag kies je de afstand en hoogtemeters die je het best liggen.

Bike Tours Vosges is gebaseerd in Xonrupt-Longemer. We kiezen de mooiste routes uit en je wordt in het Nederlands onthaald.

 

 

Bagagevervoer

Hou je van trektochten ? Dan is ons bagagevervoer mischien wel de oplossing voor je volgende vakantie.

Je fietst of wandelt van hotel naar hotel waarbij je bagage mee verhuist naar de volgende overnachting. 

‘s Morgens geef je je bagage af aan de receptie en ‘s avond ligt ze klaar bij je volgende overnachting.

Engagement

We zijn geëngageerd voor het klimaat en het natuurlijk erfgoed met een 100% ecologisch transport : een elektrische cargofiets.

Naast je bagage vervoeren we ook de produkten die je bij lokale producenten aankoopt. Samen met je bagage geven we die op het einde van je fietsvakantie terug.

 

 

Over ons

Bike Tours Vosges is het idee van Sofie De Clercq. Sofie is Belg, 57 jaar oud en ze woont al 30 jaar in het buitenland. In de Vogezen stond ze aan het hoofd van een Franse vier sterren camping tot ze op een dag besliste om haar droomjob waar te maken. Bike Tours Vosges of “Fietsen in de Vogezen” zag het daglicht in 2021.

Naast werken in de toeristische sector is Sofie altijd wel voor een avontuur te vinden, groot of klein, het maakt niet echt uit. Zo’n zeven jaar geleden verkocht ze haar solo offshore zeilboot om die door een fiets met een stevig stel fietszakken te vervangen. Haar eerste solo fiets-en kampeervakantie aan de voet van de Mont Ventoux was meteen een schot in de roos.

Ze reed dwars door de Alpen langs de Via Augusta en nam deel aan bikepacking events in Frankrijk en Duitsland. Ze kampeert, slaapt wel eens wild of ze overnacht in hotels. Ze leerde al snel dat minder bagage het leven net iets eenvoudiger maakt. Een goed voornemen dat altijd bijdraagt tot een geslaagde fietsvakantie.

Een dikke vijf jaar geleden liet ze de Middellandse zee achter voor de, in de fietswereld, legendarische Ballons van de Vogezen. Ze blijft maar verborgen hoekjes ontdekken in deze fantastisch mooie streek die op minder dan 6 uur van de Nederlandse grens ligt. Hopelijk tot snel in de Vogezen voor één van onze heerlijke fietsvakanties!